Sari la conținut

Consulat maghiar la Drobeta Turnu Severin

Deschiderea podului de la Calafat a triplat numărul cetăţenilor din Ungaria care tranzitează sudul ţării, dar şi al turiştilor din această țară. Aceştia sunt atraşi de obiectivele turistice din zona Olteniei. Este şi motivul pentru care s-a luat decizia deschiderii unui Consulat al Ungariei la Severin. Este primul consulat unguresc din Oltenia.  

Lucian Endre este proprietarul unui hotel de pe malul Dunării. Spune că în ultimii trei ani, numărul de maghiarilor care s-au cazat la el a crescut constant.

Sunt grupuri de motociclişti care tranzitează şi merg pe traseul Transalpina, pe Transfăgărăşan, sunt persoane care circulă cu ambarcaţiuni, cu tiruri, sunt oameni de afaceri, sunt sportivi care fac trasee”, a spus Lucian Endre, proprietar hotel.

Aproape 500 de turişti unguri au petrecut în această vară sejururi pe Clisura Dunării, în Orşova sau Severin. Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria şi Ambasada acestei republici la Bucureşti au hotărât să deschidă un Consulat în Drobeta Turnu Severin.

Consulul Ungariei la Severin spune s-a confruntat cu situaţii în care cetăţenii maghiari au avut nevoie de ajutor.

“Au fost diverse accidente de circulaţie, s-a întâmplat să se răstoarne un ponton la Orşova, să cadă turiştii în apă, să piardă documente, s-a întâmplat să fie maşină spartă, jefuită, rămână ră bani, fără documente şi acolo am venit cu sprijin”, a spus Endre Molnar, consulul Ungariei la Drobeta Turnu Severin.

Consulatul Ungariei la Severin va deservi întreaga zona a Olteniei. Este situat pe ruta DE 70, între Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier şi podului Calafat - Vidin.

“Ne bucurăm că Drobeta Turnu Severin a intrat pe harta diplomaţiei europene. E o onoare pentru noi, ne bucurăm foarte mult, în al doilea rând, mă bucur că domnul Molnar a fost ales consul, este un om de vază al comunităţii noastre”, a precizat Marius Screciu, viceprimar Dobreta Turnu Severin.

Sperăm să se dezvolte turismul în judeţul nostru, să beneficiem de un număr mai mare de turişti de cetăţenie ungară care să tranziteze judeţul nostru”, a spus Aladin Georgescu, vicepreşedintele CJ Mehedinţi.

Consului Ungariei de la Severin a anunţat se va implica şi în activităţile culturale, sportive şi relaţii economice dintre cele două state.