Sari la conținut

După contestație, unui elev de clasa a VIII-a din Craiova, i-a crescut nota cu aproape 5 puncte

Emoţii mari pentru un absolvent de clasa a VIII-a la examenul de evaluare. Tânărul s-a trezit cu nota 4.80 la matematică, deşi este unul dintre cei mai buni elevi ai liceului. Băiatul a făcut contestaţie şi au trecut 3 zile de suspans până când a aflat că nota sa este de fapt, 9.20. Singura explicaţie a cadrelor didactice este faptul că cineva ar fi transcris greşit nota la corectură.

Gabriel, elev la Liceul Tudor Arghezi din Craiova, a trecut săptămâna trecută prin primul examen major al vieţii, cel de evaluare naţională. Când a văzut listele cu notele a avut un şoc.

Adina Şandru - reporter Digi24 Craiova: "În urmă cu o săptămână când s-au afişat rezultatele, tânărul a rămas uimit atunci când şi-a văzut nota la matematică: 4,80. Pentru că este unul dintre elevii buni ai liceului, profesoara de matematică a fost prima care l-a susţinut şi încurajat să depună contestaţie".

Gabriel Ciocana – absolvent: "Imediat cum a ieşit din liceu i-am spus ... doamna, mie mi-au greşit nota. M-a întrebat cât am luat şi i-am zis 4,80, iar doamna s-a speriat. Nu puteam să iau atât ...Mama a fost foarte speriată pentru că ea nu ştia ce am făcut eu, iar tata a avut mai multă încredere în mine că o să iau mai mult".

După recorectarea lucrării, nota a crescut cu aproape 5 puncte. Conducerea liceului are o explicaţie. Eroarea este umană.

Lucian Săndoi - directorul Liceului Teoretic Tudor Arghezi: "La contestaţie, ...nu ştiu cum. Am înţeles că era o greşeală de transcriere. Elevul a obţinut nota 9.20. Sfârşit fericit pentru el, pentru noi, pentru familie, pentru profesoară, pentru diriginte".

Până la aflarea rezultatului, părinţii şi băiatul au trecut prin 3 zile de suspans.

Tânărul vrea să se înscrie la un liceu din Chicago, unde va pleca în vara aceasta cu părinţii, iar în viitor vrea să devină tehnician dentar.