Familiile olimpicilor nu plătesc impozit. Ideea i-a venit primarului din Băileşti, care a vrut să stimuleze elevii

Data publicării:
230914 OLIMPICI

Ai copii olimpici, nu plăteşti impozit. Ideea i-a venit primarului unui oraş din Dolj, care a vrut să stimuleze elevii să pună mâna pe carte. Şi a avut succes. În cinci ani de când a fost lansat proiectul, numărul olimpicilor judeţeni şi naţionali a crescut de patru ori. În plus, cei care obţin rezultate la concursurile şcolare pleacă în tabară la mare.

Mirela Mitrache este în clasa a VIII-a la liceul din Băileşti. Este olimpică naţională la fizică şi de trei ani se luptă să rămână în topul elevilor care învaţă. Mama sa recunoaşte că nu ar fi văzut marea dacă nu studia.

“E o bucurie foarte mare pentru mine, pentru tată, pentru bunica. Ajutorul din partea primăriei este substanţial. Mirela a fost a doua oară într-o tabară sponsorizată de primărie, probabil că eu nu aş fi avut posibilitatea să o trimit”, spune mama elevei.

Şi alţi elevi de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” se străduiesc obţină rezultate cât mai bune la şcoală. Ştiu că aşa îşi ajută şi părinţii.

În plus, şi profesorii care pregătesc elevii olimpici au parte de scutirea de la taxele locale.

“Sunt copii care vin suplimentar câte două ore pe zi în plus faţă de orele cele şase la şcoală şi stau în acest laborator împreună cu mine şi muncim”, a spus Ştefana Văduva, profesor de biologie

Ideea i-a venit primarului în 2009. Dacă atunci erau aproape 20 de olimpici, acum oraşul se mândreşte cu peste 80.

“Îi sprijinim în sensul de a-i scuti de impozit atât pe cel care face acest efort, şi acesta este dascălul, cât şi părintele care, ştim cu toţii ce eforturi face ca să îşi susţină un copil în şcoală”, a explicat Costel Pistriţu, primar Băileşti.

Pe lângă scutirea de impozite, primăria trimite în fiecare vară copiii olimpici câte o săptămână la mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri