Investiţii la Voineasa, în Vâlcea. O firmă va construi două microhidrocentrale ce vor asigura independenţa energetică a zonei

Data publicării:
vaineasa

La Voineasa, în Vâlcea, o firma austriacă va construi două microhidrocentrale. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 25 de milioane de euro şi va asigura independenţa energetică a zonei.  

Investiţiile austriecilor sunt o noutate în România din punct de vedere tehnic, iar pentru autorităţile din Voineasa reprezintă o şansă pentru noi locuri de muncă, aproximativ 150. Ca şi timp de execuţie pentru lucrări se estimează o perioadă cuprinsă între 2 şi 5 ani. De asemenea, în zonă se va construi un parc de agrement montan pentru vară, Adventure Parc Voineasa, în apropierea pârtiei, cu o valoarea a investiţiei de 5 milioane de euro.

„Pentru noi este o chestiune benefică, fiincă se vor crea locuri de muncă. Vom avea un aport solid la taxele şi impozitele pe care Primăria Voineasa le va colecta şi având în vedere că acest constructor este interesat şi de zona turistică, sperăm să le trezim interesul, astfel încât dumnealor să dorească să investească şi în turismul montan de pe Valea Lotrului”, a spus Geani Man, viceprimar Voineasa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri