La pescuit pe malul Jiului, în primele zile din 2014  

Data publicării:
030114 PESCUIT

Zeci de pescari amatori au venit în a doua zi din an să-şi încerce norocul la pescuit. Cu ustensile care mai de care mai sofisticate, oamenii s-au aşezat pe malul Jiului să se relaxeze, dar şi să prindă peşte, ca să-l prepare în bucătărie. Pescarii spun că este un mod cât se poate de plăcut de a-şi petrece ziua, pentru că, pe lângă pasiunea lor, dezbat şi alte subiecte interesante.

Dumitru Cruceru este pescar şi fiecare început de an îl prinde la pescuit, pe malul Jiului. Vine din două în două zile în zona Bucovăţ şi pleacă de fiecare dată cu multe kilograme de peşte. Este unul dintre cei mai norocoşi pescari care vin aici, iar succesul său îi face invidioşi pe ceilalţi. El spune că îl prinde mult peşte datorită îndemânării, dar îl ajută şi undiţele pe care şi le-a achiziţionat.

Cum este norocul. Nu toată lumea trebuie să prindă. Asta este. Cine are noroc, prinde”, spune pescarul. 

Ca el sunt alţi de zeci pescari amatori care vin să-şi încerce norocul la peşte. Profită de ziua liberă din a doua zi din an şi spun că vin din pasiune, dar mai ales să se relaxeze. Ei spun că vor face şi o cură cu peşte, pentru că astfel vor da jos kilogeramele în plus, acumulate în timpul sărbătorilor.

Porţiunea de Jiu dintre Bucovăţ şi Craiova este perfectă în acest sezon pentru pescuitul cleanului şi lipanului, despre care pescarii spun că sunt specii gustoase, iar ciorba iese excelentă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri