Sari la conținut

Medic cercetat pentru fals. El este acuzat că a eliberat adeverinţe pe baza cărora s-a solicitat urna mobilă

Un medic de familie din localitatea Izbiceni - Olt este cercetat pentru fals intelectual de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia. Doctorul a eliberat 67 de adeverinţe medicale pentru alegătorii din alta comuna, pe motiv că aceştia nu s-ar putea deplasa la secţiile de votare şi că au nevoie de urnă mobilă. Oamenii însă sunt perfect sănătoşi, şi mai mult decât atât susţin că nu au solicitat nicidecum ca urna mobilă să le fie adusă acasă.

Medicul de familie din Grojdibodu a descoperit în ziua alegerilor că pacienţii săi au adeverinţe medicale pentru urna mobilă şi a rămas surprins, pentru că el nu eliberase nici măcar una. Aşa că şi-a pus întrebari. A bătut din poartă în poartă şi a aflat cu 67 dintre pacienţii săi aveau deja adeverinţe medicale şi au votat acasă.

„Există un medic care a eliberat adeverinţe medicale pentru pacienţi care teoretic sunt deplasabili. El a eliberat adeverinţe că nu sunt deplasabili”, a spus Costel Cristea, medic de familie în Grojdibodu.

Floarea Iscru este una dintre localnicele care s-a trezit cu urna mobilă la poartă. Femeia este perfect sănătoasă şi se putea deplasa la secţia de votare.

Nici alţi alegători care au votat acasă susţin că nu au solicitat niciodată urna mobilă.

Medicul din Izbiceni recunoaşte că a eliberat adeverinţele respective, deşi nu este doctor în Grojdibodu.

Medicul este acum cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

„La acest moment vă putem confirma că la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a fost înregistrată o sesizare penală în care se efectuează cercetări privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals intelectual prevăzută şi pedepsită de art. 321 Cod Penal de către numitul Ciocan Valeriu Adrian”, a spus Mihaela Diniţă, procuror.

Medicul din Izbiceni riscă până la cinci ani de închisoare. Pe numele acestuia se va face o plângere şi la Colegiul Medicilor Olt, după ce toţi pacienţii vor depune declaraţii la medicul unde sunt asiguraţi.