Sari la conținut

Protestele vor continua, la CEO. Actualul contract de muncă al angajaţilor va înceta din 19 februarie

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, nu a calmat spritele la Complexul Energetic Oltenia. Acesta a avut o discuţie astăzi cu administraţia companiei şi liderii de sindicat, dar nu au ajuns la nicio concluzie. Managerul, Laurenţiu Ciurel spune că a găsit o variantă prin care să reducă salariile cu 2,7% nu cu 40% aşa cum anunţa anterior, dar trebuie făcute 3 mii de restructurări, mai mult decât menţionase acum ceva timp

Liderii de sindicat nu acceptă acest lucru şi vor protesta din nou. Au obţinut autorizaţie pentru a ieşi în stradă 5.000 de oameni. Ministrul Liviu Pop a venit la Tg Jiu să-i asigure pe angajaţi că această companie nu va fi închisă.

Managerul Complexul Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, spune că a găsit o variantă pentru o reducere cu 2,7% a salariilor celor 19 mii de angajaţi, dar pentru acest lucru trebuie făcute 3.000 de diponibilizări. Ar fi economisit o sumă de 50 de milioane de lei.

Liderii de sindicat nu acceptă însă, nicio reducere salarială şi spun că protestele vor continua. Se gândesc chiar la greva generală.

Actualul contract de muncă al angajaţilor Complexului Energetic Oltenia va înceta din 19 februarie, iar până pe 28 februarie trebuie aprobat bugetul companiei de către Ministerul Economiei.