Sari la conținut

A crescut numărul îmbolnăvirilor de sezon

Peste 3.000 de gălăţeni, majoritatea copii, au ajuns la medicul de familie. Chiar dacă vorbim de infecţii respiratorii uşoare, cadrele medicale au făcut faţă cu greu solicitărilor venite în ultima perioadă.

Valentin Boldea, medic de familie: "Am avut o avalanşă, este cred săptămâna cu cele mai multe cazuri de patologie respiratorie din acest sezon toamnă-iarnă 2014-2015. V-am spus, din fericire nu au fost cazuri grave, dar această avalanşă a determinat în special un absenteism crescut la nivelul şcolii".

Iar creşterea îmbolnăvirilor a fost semnalată şi la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Au fost înregistrate un număr crescut de infecţii respiratorii faţă de săptămâna anterioară şi anume 2.685 de infecţii respiratorii. În ceea ce priveşte numărul de pneumonii, ca număr total, 455 de cazuri".

Gălăţenii cred că a crescut numărul îmbolnăvirilor din cauza frigului din case.

"Am pus un calorifer din ăla de 13 elemenţi şi l-am băgat în priză. Nu pot nici să stau în frig, am doar 60 de ani. Domnule, dar avem Apaterm, avem CET, la mine pe scară dacă vă uitaţi e linie verde. Eu sunt la zero, nu sunt de acord cu ăla care nu plăteşte şi eu să sufăr" spune supărat un gălăţean.

"Deci acum suntem la genocid. Galaţiul nostru este, eu sunt de 10 zile la genocid, dacă aveam copii mici, ce făceam?" declară alt localnic.

Reprezentanţii Apaterm nu pot face nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei, iar cei de la Electrocentrale avertizează că situaţia se poate înrăutăţi oricând, iar căldura ar putea să se oprească de tot, în orice moment.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc