Ajutoare cărate cu maşina de gunoi

Data publicării:
ajutoare gl

Soţii Chirică s-a trezit cu noaptea în cap să-şi ridice cele 25 de kilograme de alimente de la Uniunea Europeană. Veniturile familiei sunt mici, iar ajutoarul este mai mult decât binevenit acum de sărbători. Doar că pentru a intra în posesia pachetelor, cei doi au fost nevoiţi să meargă dintr-un punct în altul de distribuţie.

"Suntem pe lista 7 numărul 17. Deci mai avem de la aşteptat. De la 4 jumătate umblăm" a spus doamna Chirică.

Oamenii sunt nemulţumiţi că nimeni nu le-a spus cât trebuie să aştepte până să-şi ridice ajutoarele.

"Am cuponul, dar aşteptăm înăuntru. De cât timp aşteptaţi? De 20 de minute, mai avem de aşteptat . Ca la noi în România, cum este dintotdeauna" a spus un gălăţean. 

"Nu m-a strigat până acum. Stau şi eu la rând. Cât aveţi de când aşteptaţi la coadă. Am cred o oră" a spus o gălăţeancă.

După ce au aşteptat câteva ore la coadă, unii dintre oameni au avut ghinionul să afle că nu se regăsesc pe liste şi trebuie să meargă la alt punct de distribuţie a ajutoarelor alimentare.

"V-aţi găsit pe liste? Nu m-am găsit. Nu. Strada Tecuci . Şi ce faceţi acum? Mai umblu să vedem. Nu vi s-a spus unde? Nu , nimeni nu spune nimic" a spus un gălăţean.

"Numai la Galaţi se poate intâmpla aşa ceva" a spus un gălăţean.

Indignarea oamenilor a fost şi mai mare când au văzut cu ce sunt aduse pachetelor lor alimentare.

"Aduce marfa cu maşina de la Ecosal. Ia uitaţi si dumneavoastră. E normal aşa?" a spus un gălăţean. 

"Cu maşina gunoiului Europeneană, da aşa merităm"  a spus un gălăţean.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "De ce s-a folosit pentru transportul alimentelor o maşină de gunoi? Nu s-a folosit o maşină de gunoi. Nu toate maşinile care sunt brenduite cu sigla Ecosal sunt maşini care ridică gunoiul de pe străzi. Ele sunt folosite la multe alte activităţi."

În timp ce o parte dintre săraci au apelat la cunoştinţe cu autoturisme, alţii au apelat la taxiuri pentru a-şi căra ajutoarele alimentare. Ba chiar unii dintre ei au găsit de cuviinţă să arunce cutiile în care se aflau pachetele alimentare direct în stradă. Programul de lucru în toate centrele de distribuţie este zilnic, până la ora 20.00, inclusiv sâmbăta şi duminica, excepţie făcând zilele de 25, 26 şi 31 decembrie, când centrele vor fi închise.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri