Sari la conținut

BRĂILA. Pistă de atletism, maidan în toată regula

De 15 ani, la Brăila vorbele țin locul faptelor, iar promisiunile autorităților, se țin lanț de la un an la altul. În zadar, însă, pentru că pe terenul de atletism al Brăilei nu a fost clintit niciun fir de iarbă.

Ana-Maria Dobre-reporter Digi24: "Stadionul de atletism, cândva fabrică de campioni olimpici ai acestui oraș a ajuns un maidan, pe care nu se poate practica, nici măcar mersul pe jos, nicidecum un sport de performanță".

Scuza autorităților locale ar fi aceea că pista și celelalte construcții de pe acel teren se află în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului care, de mai bine de 8 ani, amână trecerea bunurilor în grija municiplității.

Aurel Simionescu- primar municipiul Brăila: "Ministerul, statul român, Ministerul Sportului este proprietarul pistei, iar pista este pe terenul municipalității. În concluzie, eu cred că dacă există dorința, el se poate transfera fără problemă".

Marian Neta- director Club Sportiv Municipal Brăila: "Fără o Ordonanță de Guvern, patrimoniul de la MTS, nu poate să treacă la noi, doamna ministru dorește, a spus, din nou cu descentralizarea, primarul dorește. Acum Ordonanță de Guvern. Când o să fie Ordonanță de Guvern, asta nu mai depinde de mine".

Până când oficialii din minister și cei de la nivel local vor ajunge la o soluție de compromis, starea bazei sportive e de plâns.

Marian Neta - directorul Clubului Sportiv Municipal Brăila: "Deci aici nu poate intra nimeni să se pregătească, asta este realitatea. Clădirea este, așteptăm sportivii să vină, dar unde să vină?"

Irina Roată - profesor, antrenor atletism CSM Brăila: "Este un maidan, pajiște, orice altceva, numai stadion de atletism nu este".

În pofida absenței condițiilor, sportivii brăileni încă reușesc să urce Brăila pe podium la campionatele naționale de atletism.

O performanță înregistrată chiar luna trecută, când CSM Brăila a obținut două medalii de aur și două de argint la 60 de m plat, la 60 de m garduri și la săritura în lungime.

Irina Roată- profesor, antrenor atletism CSM Brăila: "Am nevoie de stadion, nu pot să mă antrenez în sală la 60 de metri. Îmi trebuie o pistă de 400 de metri. Noi antrenăm pe pista de dirt-track. Ne certăm cu colegii noștri de la dirt-track ..ei au dreptate, e pista lor, dar și noi vrem".

"Nu văd decât ruine și buruieni și cam atât. Înainte, când făceam eu sport de performanță, era cu totul altceva. Acum e dezastru" spune un fost sportiv.

Stadionul de Atletism din Brăila are o valoare estimată la 26 milioane lei, în aceşti bani intrând construcţia aferentă, în suprafaţă de aproape 8.000 mp, şi un teren de 19.000 mp.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David