Calitate europeană doar pe hârtie

Data publicării:
apa cisterna

În unele cartiere din oraş, gălăţenii îşi iau apă rece de la cisternă.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Aşa se face furnizarea apei potabile în câteva zone din oraş. Un seriviciu public pe care primăria îl consideră a fi la standarde europene".

Victoria Condurache - localnic: "Sunt vreo doi ani şi jumătate, trei ani de acum, de când luăm apă de la cisternă. Nu e vorba de standarde europene".

Auditul care a urmărit managementul şi calitatea serviciilor a vizat toate departamentele din cadrul primăriei. Spre exemplu cei care au trecut astăzi pe la Serviciul de Taxe şi Impozite au plecat cu un gust amar.

Anica Radu - localnic: "Nu sunt prea mulţumită. Numai standarde europene nu sunt astea".

"Eu nu sunt mulţumită de activitatea primăriei. Oraşul este sub orice critică din punct de vedere economic" spune alt localnic.

Nici şoferii care circulă zilnic pe străzile oraşului nu sunt mulţumiţi de serviciile publice oferite de primărie.

Constantin Mihalache - localnic: "Sunt extraordinare străile la Galaţi. Nu ştiu, sunt sub orice critică. Nu vedeţi ce pe aici? Se vede?"

Firma care a efectuat auditul a găsit doar câteva disfuncţionalităţi. Toate au legătură cu birocraţia excesivă şi comunicarea slabă dintre angajaţii primăriei.

Iuliana Călugăru - director firmă de audit: "La finalul etapei a doua s-au identificat patru observaţii, care au ca termen de implementare a corecţiilor şi acţiunilor corective, stabilite de reprezentanţii primăriei, cele şase luni care vor decurge până la auditul de supraveghere".

Dacă nu sunt corectate erorile există posibilitatea de a fi retras certificatul care atesta calitatea serviciilor oferite de primărie. Până atunci, primăria se mândreşte cu servicii la standarde europene.

Ionel Burtea - şef Managementul Calităţii Primăria Galaţi: "Este un început. Putem afirma, din moment ce am primit acest certificat că suntem pe drumul cel bun, că sunt la standarde europene".

Pentru a primi acest certificat primăria Galaţi a plătit firmei de audit suma de 80 de mii de lei.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri