Sari la conținut

Campionat Naţional de Navomodele

Universitatea „Dunãrea de Jos" din Galați găzduieşte cele aproximativ 300 de lucrãri participante la Campionatul Național de Navomodele Machete. La această ediție, gălățenii au venit cu 20 de lucrări în concurs.

Cătălin Dan Lificiu, reprezentant Federația Română de Modelism: "Fiecare model se jurizează în funcţie de respectarea criteriilor, principalul criteriul - respectarea şi acurateţea planului de construcţii, calitatea lucrării, sunt unele nave construite mai bine, altele mai puţin bine, uneori se văd lipituri, n-ar trebui să se vadă lipituri".

Premiile vor consta în diplome, medalii și tricoul de campion, toate oferite de Federația Română de Modelism.

Cătălin Dan Lificiu, reprezentant Federația Română de Modelism: "Viitorul campionat mondial va fi organizat la anul, în 2016, şi acum pot să vă spun, în calitate de reprezentant al Federaţiei Române de Modelism că suntem şi noi printre cei care vor să organizeze, chiar aici, în această locaţie, la anul, campionatul mondial".

Expoziția cu machetele participante la concurs poate fi vizitată în holul Universității „Dunărea de Jos" până sâmbătă inclusiv, între orele 8.00 si 20.00. Este al treilea an când competiţia se desfăşoară la Galaţi.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Gelu Mormoloc