Cei mai veninoși șerpi din lume, la Brăila

Data publicării:
serpi

Brăilenii pot vedea peste 70 de exemplare, reptile şi nevertebrate, de pe continentele Asia, Africa, Europa, Australia şi America.

Florin Sârb - proprietar „Exotic Land": "Şerpi cu clopoței, cobre, vipere uriașe africane, șerpi regali, pitoni, boa, anaconde, șopârle, varani, Gecko, țestoase de apă, de uscat, chiar și tarantule, scorpioni".

Atracţiile expoziţiei de la Brăila sunt Taipanul, Mamba și Cobra egipteană, trei dintre cei mai agresivi și mortali șerpi din lume, specii cu venin extrem de toxic pentru care nu s-a descoperit încă un antidot.

Florin Sârb-proprietar „Exotic Land": "Aici avem Taipanul, unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume, dintre șerpii tereștri. Trăiește în Australia. Ajunge la o mărime de 3 m, 3 metri şi jumătate. Noroc că în Australia nu se prea întâlnesc oamenii cu el că este în deșert că altfel ar fi victime multe. Veninul lui conține o toxină care provoacă coagularea instantanee a sângelui și poate dura de la câteva minute până la câteva zeci de minute în funcție de zona unde este mușcătura".

În cadrul expoziţiei mai pot fi văzute Anaconda și Pitonul, supranumiți zeii Amazonului pentru că sunt cele mai mari specii de șerpi din lume, care pot ajunge la 12 metri lungime și 150 de kg greutate.

"Un șarpe foarte, foarte mare. Nu mi-e frică" spune un copil.

"Chiar ne-am bucurat mult de tot să vezi așa ceva pe viu" declară alt copil.

"Foarte frumoasă expoziţia, vastă, copiii au ce învăța, nu am mai văzut în Brăila așa ceva, poate o să mai vină, poate pe la circ au mai văzut câte ceva" spune un vizitator.

În cadrul expoziţiei pot fi organizate lecţii de biologie şi activităţi extraşcolare pentru toate grupele de vârstă.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri