Cozi pentru branşamente la apa rece

Data publicării:
branasari individuale

De teamă că din cauza vecinilor datornici ar putea rămâne fără apă rece, zeci de gălăţeni au mers la sediul societăţii Apă Canal pentru a depune cerere de branşare individuală. Cei mai mulţi fac parte din asociaţii cu mari datorii la întreţinere.

"Am centrală pusă şi acum ne încărca la întreţinere. Noi ăştia care eram platnici ne mai încărca un metru. Eu care eram persoană singură mă mai încărca cu un metru. Nu mi-a convenit şi am venit aici şi aştept" spune un localnic.

"Ni s-a tăiat astă vara apa şi acum toată lumea, toata scara e îngrozită de spaimă. Fără apă nu se poate trăi şi ne-am gândit toţi de pe scară să ne facem branşări" povesteşte alt gălăţean.

Pentru a nu mai depinde de vecinii de bloc, şi reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari îi sfătuiesc pe oameni să urmeze toţi paşii legali pentru a-şi face branşare şi contorizare individuală la reţeaua de apă rece.

Antoaneta Gafiţuc, prim - vicepreşedintele Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari: "Să nu mai stăm cu securea deasupra capului dacă asociaţia are nu ştiu ce datorii domnul Gelu Stan ia decizia ca pe lângă executările silite să sisteze furnizarea apei rece la toată lumea, indiferet dacă are datorii sau nu, deci la întreaga asociaţie şi să-şi obţină interesul dorit".

Pentru branşarea şi contorizarea individuală se completează o cerere-tip de la Serviciul Relaţii cu Publicul, apoi se achită o taxă de 230,94 lei, reprezentând cota parte la distribuitorul montat de Apă Canal (160,12 lei), o taxă de montare/sigilare contor de 70,82 de lei şi o taxă de avizare de 124,63 de lei.

Gălăţenii care vor să depună documente pentru branşare indiviaduală la apa rece o pot face de luni până joi, între orele 9:00 - 12:00.

Acte necesare pentru branşare individuală:

Cerere tip de la Serviciul Relaţii cu Publicul al Apă Canal
Documentaţie tehnică pentru contorizare individuală
Copie a actului de vânzare-cumpărare al apartamentului
Copie a actului de identitate al proprietarului apartamentului
Adeverinţă tip eliberată de asociaţia de proprietari
Document de montare centrală sau boiler (dacă este cazul)

Sursa: Apă-Canal Galaţi

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri