Sari la conținut

Decese prin hipotermie

Temperaturile scăzute din timpul nopţii au fost fatale pentru doi bărbaţi fără adăpost din Galaţi.

Primul, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit într-o scară de bloc, lovit la cap şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Medicii de la ambulanţă au intervenit, dar era prea târziu. Hipotermia se instalase deja.

Mihai Polinschi - director SAJ Galaţi: "Un traumatism cranio cerebral prin cădere de la acelaşi nivel şi cu o stare de hipotermie. După ce i s-au acordat primele îngrijri a fost transportat la Spitalul Judeţean Sf. Ap. Andrei pentru consult şi tratament de specialitate".

La scurt timp după ce a ajuns la spital, bărbatul a murit. În ceea ce priveşte cel de-al doilea caz, nu a mai fost nevoie de intervenţia medicilor, pentru că bărbatul de 78 de ani era deja decedat. A fost găsit de localnicii din comuna Corod, într-o casă aflată în construcţie.

Liliana Iordăchescu - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Am fost informaţi că pe raza teritoriului Galaţi s-au înregistrat două decese prin hipotermie, la doi bărbaţi".

Primăria face apel către persoanele fără adăpost să meargă în centrul de primiri urgenţe din oraş. Cele 100 de locuri disponibile sunt ocupate aproape în totalitate acum.

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Capacitate care poate fi suplimentată oricând până la 120, 130 de locuri, în cazuri speciale. În acest centru, asistaţii primesc masă caldă, se pot adăposti pe toată perioada iernii şi pot beneficia de condiţii minime de igienă".

În momentul de faţă, în centrul de primiri urgenţe sunt cazate 93 de persoane. Toate au fost primite odată cu venirea sezonului rece.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache