Mărţişor de 70 de metri

Data publicării:
martisor gigant

Forfotă mare pe holurile Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. 50 de copii de la Şcoala nr.29 au venit să realizeze un mărţişor inedit, din flori de lotus, de aproape 70 de metri.

"Noi încercăm să batem cel mai mare record al mărţişorului" spune un elev.

"Cu ocazia primăverii ne-am gândit să facem un mărţisor. Cel mai mare din Galaţi. Din flori de lotus, albe şi roşii. Culoarea roşie reprezintă iubire şi culoarea alba reprezintă pace" povesteşte alt elev.

Realizarea mărţişorului gigant face parte din proiectul educaţional „Un zâmbet, o floare şi un pic de culoare", iar alegerea florii de lotus nu a fost întâmplătoare. Aceasta este considerată ca fiind o creaţie divină a naturii, reprezentând puritatea minţii şi a sufletului.

Angela Chiroşcă, învăţător Şcoala nr.29: "Ne-am gândit să facem ceva inedit în oraşul nostru şi anume cel mai mare mărţişor din Galaţi".

Mărţişorul a fost amplasat de la etajul I al Complexului Muzeal până la parter.

Geanina Ţurcanu, profesor metodist: "Este o acţiune inedită, cred că e un exemplu de bună practică. Copiii şi-au dat mâna să realizeze o activitate atipică, dar cu scopuri educative pentru că interecţionează unii cu alţii".

Cei mici au aprins în mod simbolic flacăra speranţei şi a bucuriei.

Mărţişorul gigant realizat de copii va rămâne expus la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi până pe 8 martie.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri