Sari la conținut

Mită la penitenciar

Gardianul i-a cerut o mie de euro deţinutului în schimbul intervenţiei pe care urma să o facă. După ce au negociat suma, au stabilit şi cum vor face tranzacţia.

Soţia deţinutului urma să se întâlnească cu gardianul să-i dea jumătate din bani. Înainte, însă, femeia l-a denunţat autorităţilor. La întâlnirea dintre cei doi, undeva lângă penitenciar, au apărut şi procurorii.

Alfredo Simionescu - procuror: "La data de 24 februarie 2015 s-a organizat un flagrant în cadrul căruia s-a reuşit surprinderea inculpatului la momentul primirii sumei de 500 de euro. A fost reţinut de procurori pe bază de ordonanţă la acea dată".

A doua zi gardianul a fost dus la Tribunal cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au analizat probele şi au decis că următoarele 30 de zile suspectul va rămâne după gratii. De asemenea, procurorii fac cercetări şi într-un caz de omor.

O femei din Galaţi şi-a înjunghiat soţul noaptea trecută în urma unor certuri. Bărbatul a fost dus la spital dar nu a mai putut fi salvat.

Lucica Grigorică - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Galaţi: "O plagă la nivelul hemitoracelui drept, era într-un şoc hemoragic sever. S-a intervenit chirurgical de urgenţă însă viaţa nu i-a mai putut fi salvată. Practic decesul a survenit în timpul intervenţiei chirurgicale".

Alfredo Simionescu - procuror: "S-a înregistrat un eveniment, s-a format un dosar penal, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, ancheta este în derulare, abia am demarat ancheta".

Suspecta a fost reţinută şi va fi dusă la Tribunal cu propunere de arestare preventivă.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu