Monumentul Eroilor se scufundă! Mai multe elemente arhitecturale au căzut 

Data publicării:
monument eroi distrus

Deşi este inclus pe lista monumentelor de for public, edificiul Eroilor din faţa Prefecturii este într-o stare jalnică. Fundaţia este plină de crăpături, iar în ultimii doi ani mai multe elemente arhitecturale au căzut.

"Aspectul lui e deplorabil , nu ştiu...ar merita mult mai mult pentru că aici au murit oameni pentru ca alţii să trăiască mai bine" a spus un gălăţean.

După zeci de sesizări făcute de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Primăria a decis, ca măcar în ultimul ceas, să facă demersuri pentru consolidarea monumentului.

Marius Mitrof, consilier Direcţia Judeţeană pentru Cultură: "Direcţia Judeţeană pentru cultură a emis aviz favorabil de reabilitarea a monumentului cu condiţia, aşa cum a stabilit comisia naţională a monentelor de for public, de a se păstra unitatea, stilul, aceeaşi coerenţă a lucrării de arhitectură".

Potrivit Primăriei, proiectul prevede repararea dalelor de marmură, consolidarea fundaţiei, inclusiv înlocuirea conductelor de apă şi gaze.

Valoarea investiţiei este estimată la 500.000 lei, de la bugetul local. Lucrările vor începe, cel mai probabil, în primăvara lui 2015.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator : Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri