Sari la conținut

Parcare interzisă pentru tiruri şi microbuze

Interdicţia pentru parcarea tirurilor şi a microbuzelor pe domeniul public vine în urma unei hotărâri de Consiliu Local. Aceasta a fost luată pentru a elibera trotuarele şi parcările din cartiere.

Primăria le oferă şoferilor o alternativă: o parcare special amenajată cu o capacitate de 72 de locuri pentru tir-uri şi alte 11 pentru microbuze.

Daniela Stroia - purtător de cuvânt ADP Galaţi: "Parcarea este păzită non-stop. Paza este asigurată 24 de ore din 24, este betonată, marcată, este dotată cu parcometru, cu bariere, iluminat nocturn, grupuri sanitare, deci toate aceste utilităţi sunt prezente".

Maşinile nu sunt prezente, însă, în parcare, aceasta fiind mai tot timpul goală.

Daniela Stroia - purtător de cuvânt ADP Galaţi: "Sunt puţine solicitări".

Revoltaţi, şoferii spun că hotărârea care le interzice să parcheze pe domeniul public a fost adoptată doar ca ei să meargă în parcarea amenajată de primărie pentru care achită o taxă de 9 lei pe zi.

"Au făcut parcarea aia de acolo, nu ştiu cu ce bani, şi pusă exact aiurea, într-un loc care nu-şi găseşte scopul. Putea să facă o parcare la ieşire. De unde intră camioanele în oraş, de la Tecuci şi Brăila, au pus undeva de unde nu intră camioanele. Să ne spună domnul primar care este numărul autobuzului care trece pe la parcarea aia special amenajată?" a spus un şofer.

"Nu am cum să mă gândesc vreodată la parcarea aia, pentru că au gândit-o probabil pentru dânşii. Nu este niciun mijloc de transport, cu ce să ajung acolo? Te plictiseşti mergând cu maşina din Bariera Traian până acolo şi de la Viaduct" a declarat alt conducător auto.

Aurelia Bogatu - purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: "Până la această dată am dat avertismente scrise, peste 50. De asemenea, 100 de invitaţii, adică şoferii au fost invitaţi la sediul Poliţiei Locale pentru a da explicaţii de ce au parcat pe domeniul public sau privat al municipiului Galaţi. De asemenea, am aplicat şi o sancţiune, o amendă în valoare de 500 de lei".

Pentru amenajarea parcării care stă goală, Primăria a cheltuit aproape şapte milioane de lei.

Reporter: Iuliana Chitic
Operatori: Liviu Hagiu, Luigi David

Editor web: Dana Costache