ShoeBox aduce zâmbete copiilor nevoiaşi

Data publicării:
cadouri pantofi

O mână de oameni simpli şi în jur de 30 de voluntari îşi rup câteva ore din timpul lor zilnic să colecteze ''zâmbete'' pentru copiii proveniţi din familiile sărace.

Zâmbetele constau în cutii de pantofi, învelite în hârtie de cadou, şi umplute cu jucării, dulciuri, rechizite ori hăinuţe pe care alţi oameni cu suflet mare şi mult spirit de solidaritate le pregătesc de acasă.

Anca Bria - organizator: "Dorim să ducem copiilor bucurie, speranţă. Un mesaj din partea altor copii precum că aceştia, mai sărăcuţi, nu au fost uitaţi, cineva se gândeşte la ei".

Maria are 8 ani şi a adus o cutie pregătită chiar de ea, cu răbdare şi dragoste.

Maria: "Am adus o păpuşică, un microfon, câteva bombonele, un baton şi o punguţă cu dulciuri. Să aibă şi alţi copii jucării şi hăinuţe".

La centrele de colectare voluntarii verifică conţinutul cutiilor şi apoi le sigilează de faţă cu donatorii.

"În acest cadou are ceva pentru şcoală: caiete, pixuri, două cărţi, apoi i-am pus ceva dulciuri, o cutie cu bomboane de ciocolată, napolitane şi ceva de îmbrăcat. Pentru un băieţel în vârstă de 12-13 ani. Mi-aş dori ca mult mai multe persoane să înţeleagă că sunt copii care au nevoie de acest zâmbet" a spus un voluntar.

"Îmi place să bibilesc, să fac ceva frumos şi într-o zi le-am îmbrăcat, a doua zi le-am încărcat şi a treia zi am venit aici. Asta este o solidaritate. Să ne gândim şi la cei care nu pot să aştepte sărbătorile cu bucurie" a declarat alt gălăţean.

Colectarea a început pe 1 decembrie şi va continua până pe 15. În doar şase zile au fost strânse în jur de 300 de cutii pline cu bucurii, în cele cinci centre de colecare din oraş.

Pe 16 decembrie voluntarii, dar şi o parte dintre donatori vor merge în satele din judeţ pentru a împărţi cadourile copiilor nevoiaşi.

Anca Bria - organizator: "Dorim să ajungem în mediul rural, acolo unde ajung mai puţine ONG-uri poate".

Raluca Penu - voluntar: "Atunci când vii cu de toate la ei ... e chestia aia care te face să te simţi foarte bine şi simţi că faci ceva bun. Adică ceva care chiar merită pentru cineva care are nevoie".

Campania ShoeBox.ro -Cadoul din cutia cu pantofi a debutat acum opt ani la Cluj, iar la Galaţi aceasta este a treia ediţie.

Abia anul acesta campania a devenit marcă înregistrată. Anul trecut, la Galaţi s-au strâns peste 1.000 de cadouri, ceea ce înseamnă că tot atâţia copii din familiile sărace au întâmpinat sărbătorile cu zâmbetul pe buze.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Ionuţ Mocanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri