Strategii pentru furnizarea agentului termic

Data publicării:
apaterm nou

Aflat în platoul emisiunii ''Vocile Galaţiului'', primarul Marius Stan a adus în discuţie şi problema Apaterm, care se află în insolvenţă.

Acesta a precizat că există un plan de reorganizare aprobat, dar că din cauza datoriilor, Electrocentrale ar putea provoca, oricând, falimentul Apatermului, fapt care ar face imposibilă distribuţia de căldură. Primarul spune că există soluţii şi strategii.

Marius Stan - primar Galaţi: "Toate acestea au la bază o condiţie - plata. Dacă cetăţenii Galaţiului nu plătesc agentul termic, orice sistem cât de grozav, cât de faimos, cât de nemaipomenit l-am inventa noi, este sortit falimentului şi ne întoarcem acolo de unde am plecat. Dar şi sistemul trebuie adaptat realităţilor. Este evident. Asta voiam să mai adaug. Avem o strategie şi în trei ani de zile putem, şi nu vindem gogoşi, putem veni cu un preţ al gigacaloriei sub preţul actual. Asta cu condiţia pe care am enunţat-o mai devreme. Oamenii să plătească, iar noi avem soluţie să venim cu un sistem performant în care să investim, să eliminăm pierderile de pe reţea, să eliminăm toate pierderile din condominiu, tot, absolut. Să avem un sistem performant. Venim cu motoare noi, cu cazane pe cogenerare care să ne permită să scădem preţul la gigacalorie".

Primarul a mai adăugat că în maximum 5-7 ani se doreşte realizarea branşamentelor individuale pentru a putea delimita bunii platnici de rău platnici şi să fie decuplaţi de la primirea agentului termic doar cei care nu-şi achită facturile.

Redactor: Iuliana Chitic 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri