Sari la conținut

Târg de manuale vechi

Curtea Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi s-a transformat într-un adevărat târg de carte. Absolvenţii de liceu, dar şi elevii de clasa a XI-a şi-au scos manualele la vânzare pentru colegii lor mai mici.

Gabriela Mihăilescu, organizator: „Sunt mulţi deja. Sunt foarte mulţi din absolvenţi care au venit să-şi ocupe loc şi eu cred că anul acesta vom avea o prezenţa mult mai mare decât în ultimii ani."

Vasile Ciuchină, director CNVA Galaţi: „Cei care au finalizat studiile nu mai au nevoie de anumite culegeri, anumite manuale, iar cei care continuă să fie elevii noştri au nevoie de asemenea materiale."

Pentru elevii liceului, târgul este mai mult decât binevenit, ţinând cont că preţurile sunt foarte mici. Pentru ei nu contează faptul că Ministerul Educaţiei le-ar deconta 55 de lei, dacă şi-ar cumpăra cărţile din librării.

Ana Dobrin, elev CNVA Galaţi: „Banii pe care ni i-ar deconta Ministerul anul acesta, nu ne-ar ajunge. 55 de lei este o sumă infimă pentru necesarul de manuale pe care îl avem."

Irina Maftei, elev CNVA Galaţi: „Nu ne putem achiziţiona decât două manuale noi şi este mult mai uşor să îmi cumpăr o carte la 10-15 lei într-o condiţie bună."

Răzvan Vieru, elev CNVA Galaţi: „Cu 55 de lei pot să îmi iau cam patru manuale, deci puţin mai mult decât la o librărie."

Asta pentru că, preţurile manualelelor vândute de tineri sunt cuprinse între 5 şi 25 de lei.

Lavinia Marinescu, absolvent CNVA Galaţi: „De la cinci lei, şapte lei până la 25, dar acolo am două cărţi de vândut. Această carte probabil ar fi 45 de lei, dar pentru că o am de doi ani şi nu ştiu dacă este foarte căutată eu o să o dau cu 17. Am şi cd-ul la ea."

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „În librării preţurile manualelor pentru elevii de clasa a XI-a, de exemplu, variază între 20 şi 50 de lei. Un manual de biologie costă 30 de lei, în timp ce o culegere de matematică este 48 de lei."

Pentru elevii de clasa a XII-a manualele noi costă mai puţin. Preţuriel pornesc de la 15 lei şi ajung la 40 de lei.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Daniel Lare

Pe aceeași temă