Sari la conținut

VRANCEA. Conflict intern la Poliţia Locală

În 2013 poliţiştii locali din Focşani au câştigat un proces intentat instituţiei, pentru recuperarea drepturilor salariale tăiate de Guvern în 2010.

Şefa de la Resurse Umane a fost desemnată atunci să se ocupe de acele demersuri. Ea a strâns banii necesari deschiderii acţiunii în instanţă şi tot ea s-a ocupat de plata avocatului.

Toate bune şi frumoase până în 2014 când Curtea de Conturi a decis că sumele încasate de la agenţi sunt ilegale şi trebuie recuperate.

Atunci a izbucnit scandalul în unitate. Un grup de poliţişti au considerat-o vinovată pe şefa de la resurse umane. Numai că nemulţumirile au luat o turnură neaşteptată.

Nina Deşliu - şef Birou Resurse Umane: "Am fost urmărită de o maşină albă, vă pot da şi numărul. Eu stau foarte aproape de serviciu. Şi pe unul din telefoanele personale, în această perioadă am fost ameninţată. Ultimul telefon cu număr necunoscut l-am primit în 15 decembrie când ieşeam de la DNA".

Femeia este convinsă că cei care au ameninţat-o sunt chiar colegii ei. Chiar cei care au depus plângere penală împotriva ei la DNA.

Agenţii o acuză că a folosit personal banii strânşi de la angajaţi pentru acţiunile din instanţă. Este vorba de peste cinci mii de lei.

"Pe mine mă interesează de viaţa de zi cu zi, de familie, de serviciu, să-mi fac datoria cum trebuie la serviciu. Ştiţi şi dumneavostră că în toate părţile sunt mulţumiri şi nemulţumiri. Asta e viaţa, asta e viaţa" spune un poliţist local.

"Vreau să ştiu ce părere aveţi despre acest conflict intern din cadrul instituţiei. Sunt fel de fel. Ştiţi cum e: un milion de oameni, un milion de păreri" declară alt poliţist.

Deşi toţi angajaţii par dezinteresaţi, tensiunea de la locul de muncă se simte chiar şi asupra şefului poliţiei locale.

Cunoaşte situaţia, dar nu poate lua măsuri împotriva vreunui angajat pentru că nu ştie care dintre ei este în spatele acestor demersuri. Ştie doar că sunt opt la număr.

Ion Gheorghe - şef Poliţia Locală Focşani: "La noi disciplina ar trebuie să stea pe primul loc. Atâta timp cât întâlnim şi ne confruntăm cu astfel de probleme, de denunţuri, de situaţii în care caută să intimideze".

La DNA au fost audiaţi până acum atât şefa de la resurse umane, cât şi şeful poliţiei locale.

De acolo dosarul a fost trimis pe data de 20 ianuarie la Parchetul de Lângă Judecătoria Focşani pentru a fi soluţionat.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc