VRANCEA. Pompierul de aur

Data publicării:
pompier campion

Iulian Pitulac practică arte marţiale din 1997. S-a îndrăgostit de Taekwondo în momentul în care a observat că acest sport îl învaţă în primul rând ce înseamnă disciplina şi corectitudinea. Iar rezultatele la competiţii au început rapid să apară.

subofiţer Iulian Pitulac, pompier ISU Vrancea: "Sunt campion naţional de şase ori, am ocupat locul întâi la cupa României de patru ori, sunt de două ori medaliat cu bronz la campionatul balcanic".

În 2007 a devenit pompier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, iar meseria sa se potriveşte şi cu pasiunea pentru sport.

subofiţer Iulian Pitulac, pompier ISU Vrancea: "Consider că meseria de pompier şi sportul sunt în strânsă legătură, deoarece ca să fii un pompier bun trebuie să ai o pregătire fizică şi psihică foarte bună. Practicând arte marţiale de la 18 ani, mă ajută să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu într-un mod exemplar".

În ultimii opt ani nu a neglijat însă pasiunea pentru Taekwondo. Ba chiar a reuşit să devină cunoscut datorită acestui sport.

A participat la mai multe competiţii din cadrul MAI, iar luna trecută a câştigat aurul în cadrul campionatul mondial al poliţiştilor şi pompierilor, care a avut loc în statul american Virginia. Şi a fost singurul reprezentant al României la întrecerile de arte marţiale.

subofiţer Iulian Pitulac, pompier ISU Vrancea: "Am simţit o bucurie imensă, nu am ştiut să mă exprim atunci dar în interiorul meu eram foarte bucuros de rezultatul obţinut. Nu mă aşteptam, ştiam că este un concurs destul de puternic, dar am dovedit că se poate".

Pentru ultimul concurs a slăbit şapte kilograme şi a intensificat antrenamentele. Ambiţia lui Iulian Pitulac este apreciată şi de colegii de muncă.

Emiliam Chivu, pompier: "Ne mândrim cu acest rezultat, colegul nostru face cinste la ISU Vrancea şi nu numai. Mi se pare o muncă foarte grea să ajungi pe cea mai înaltă treaptă a podimului este o muncă titanică".

Matei Onişor, pompier: "Ne motivează, ne face să fim mândri şi dorim ca aceste rezultate să continue şi pe viitor".

Pentru rezultatul obţinut în Statele Unite ale Americii, bărbatul va fi recomensat cu o prima din partea ISU Vrancea în valoare de aproximativ 1.000 de lei, adică 60% din salariul său.

repoter: Georgiana Ciurea
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri