60 de caini, eutanasiați la Bârlad. Patrupedele nu au fost revendicate, dupa 14 zile de la capturare

Data publicării:
coperta CAINI BARLAD

Iubitorii de animale s-au strâns în fața padocului din Bârlad în speranța că vor putea anula decizia de eutanasiere a patrupedelor. Au fost luați însă la întrebări de polițiștii locali. În pofida protestelor, cei 60 de caini n-au mai putut fi salvați. Singura soluție pentru maidanezii care ajung la padoc ar fi adopția, dar oamenii spun că odată strânși de pe străzi câinii nu mai au de fapt scăpare.

"Sunt foarte slabi, se văd coastele. Ei spun că au mâncare dar... nu. Nu cred. Le dă mâncare insuficientă. Apă de multe ori nu. Multe persoane care au adoptat căței au spus că se vedeau coastele și nu este apă în adăpost. Câinii sunt însetați. De mâncare nici vorbă." spune Lucia Călinoiu, președintele Asociației "Help Azorel"

Reprezentanții primăriei Bârlad susțin însă că nu fac decât să respecte legea.

"În mod firesc este o perioadă în care ei sunt cazați în adăpost după care, în mod firesc, trebuiesc eutanasiați. Este vorba de 14 zile lucrătoare." a declarat Adrian Cărăbăț, administratorul Padocului Bârlad

Conform estimărilor făcute de reprezentanții padocului, pe străzile din Bârlad mai sunt în libertate aproape 1.500 de maidanezi. Dacă acțiunea de eutanasiere va continua în acest ritm, problema câinilor fără stăpân va fi rezolvată în cel mult doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri