Sari la conținut

Casă nouă pentru o familie nevoiaşă cu ajutorul reţelelor de socializare

 FOTO: Casa Share

Cei şase membri ai familiei Ţugurlan - părinţii şi patru fete - au trăit câţiva ani înghesuiţi într-o cămăruţă. Salvarea lor a venit de la Bogdan Tănasă, un tânăr care a făcut o campanie pe Facebook prin care a strâns bani şi voluntari pentru o casă.

Mihai Țugurlan: "Nu-mi vine să cred!"

Georgiana Țugurlan: "Foarte frumos! Incredibil! Nu am visat la așa ceva." 

Oamenii au păşit timizi în fiecare din cele trei camere, complet mobilate, ale noii lor locuinţe.

Mihai Țugurlan: "Și Andreea, Mihaela au condiții să meargă la școală, la grădiniță. Am văzut și un calculator dincolo. Înainte, totdeauna erau marginalizate."

Una dintre fetiţe: "Ce frumos e!"

FOTO: Casa Share

"Avem un pat dublu pentru ele. Economisim timpul și spațiul. Se trage. Două saltele aici, una sus și una jos. Un birou, calculator, tot ce avem noi acasă, așa au și ei," povesteşte Bogdan Tănasă, inițiatorul campaniei Casa Share.

Oameni din toată ţara, care au aflat pe internet povestea familiei Ţugurlan, au donat bani, mobilă şi materiale de construcţii. Contribuiţii au venit şi din străinătate, iar constructorii au fost toţi voluntari.

"E un sentiment frumos să poți să faci ceva pentru niște suflete, pentru niște copii, să îi vezi fericiți," a spus Irina Doce Condrat, voluntar din Maramureș.

"Proiectul este uimitor. Schimbă viețile copiilor din România. Nu se poate exprima cât de minunat este proiectul lui Bogdan și al oamenilor care au ajutat aici. Ne-ar plăcea să ajutăm și alți oameni, sper că pe viitor," a spus David Ashforth, voluntar din Anglia.

"Mi se pare un lucru foarte nou, un alt loc, parcă nici nu face parte din satul ăsta sau din locul respectiv. Ce casă au avut și ce casă au acum", a spus admirativ şi unul dintre vecini.

Inițiatorul campaniei, intitulată Casa Share, a finalizat cu succes un astfel de proiect şi pentru o altă familie, la începutul acestui an. 

"E un sentiment plăcut și vreau să mai schimbăm ceva, puțin. Să dăm puțin bulgărele de zăpadă la vale, să mai mobilizăm lumea în țara asta," a spus tânărul. 

 FOTO: Casa Share, Bogdan Tănasă alături de cele două fetiţe mai mari ale familiei Ţugurlan

Bogdan Tănasă a început deja campania pentru cea de a treia familie căreia îi va ridica o casă.