Sari la conținut

Casa Share 4. O familie din Iaşi a primit o casă nouă

În urmă cu o lună, casa familiei Părăleşte s-a făcut scrum într-un incendiu provocat de un scurtcircuit. Părinţii şi cei trei copii minori au rămas fără un acoperiş deasupra capului, dar voluntarii de pe Facebook au reuşit ca în doar 30 de zile să le ridice o casă nouă. Noua locuinţă are trei camere şi a fost mobilată modern.

“E o minune, n-am cuvinte să spun, e un vis frumos pe care-l trăiesc,” spune Constantin Părăleşte.

“Totul e foarte frumos, nu ne aşteptam la aşa ceva, e foarte, foarte plăcut,” a spus şi soţia bărbatului.

Casa Share 4 a fost ridicată tot cu ajutorul voluntarilor. Bogdan Tănasă, cel care a iniţiat proiectul, a primit sprijin inclusiv de la străini.

“Foarte mult ajutor financiar a venit şi din partea unor băieţi, Dave, Robert, din Elveţia, oameni străini, care nu au nicio treabă cu România, dar au văzut povestea copiilor , casa arsă,” a explicat şi Bogdan Tănasă, iniţiator proiect.

Irina Doce Condrat, voluntar: “odată ce ai intrat în proiectul Casa Share, e foarte greu să te desparţi de el. E minunat să-i vezi, să fii impresionat până la lacrimi de emoţia copiilor.”

“E ceva care ne face să ne simţim împliniţi. Fericirea mea se găseşte în a ajuta pe altă lume atât cât pot,” a spus şi Diana Kiara, voluntar.

Inițitorul proiectului Casa Share promite că, în curând, va începe lucrările la cea de-a cincea locuință.