Clipe de spaimă la pelerinaj pentru trei familii - și-au pierdut copiii în mulțime

Data publicării:
copil pierdut la pelerinaj

Primul apel care i-a mobilizat pe jandarmi a venit din partea unui băiat de 12 ani, aflat în pelerinaj împreună cu familia. După o noapte de stat la rând, copilul a cerut să meargă la toaletă intr-o benzinărie din apropierea cozii. Când s-a întors însă nu şi-a mai găsit familia. Speriat a cerut ajutorul unui jandarm care a hotărât să-l ducă în siguranţă la punctul de comandă a unităţii. La scurt timp părinţii băiatului au fost identificaţi de jandarmi.

De sărbătoarea Sfintei Parascheva, alte trei familii au fost puse pe jar din cauza unor situații similare. În aglomerație, doi băieţi de cinci şi 14 ani şi o fetiţă de şapte ani s-au pierdut de familiile lor. „De la începutul pelerinajului şi până în prezent au existat zece situaţii de copii minori care s-au pierdut de copii lor iar jandarmii au acţionat pentru identifiicarea şi predarea acestor copii părinţilor. Mulţi dintre aceştia erau cu vârste sub zece ani şi bineînţeles că ne-a fost foarte dificilă identificarea lor,” a declarat maior Marius Ţăran, purtător de cuvânt la Grupul Mobil de Jandarmi Bacău. 

Pentru a rezolva toate situațiile de urgență, 200 de jandarmi vor rămâne la Catedrala Mitropolitana până la finalul pelerinajului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri