Sari la conținut

Conflict la Pungești. Zeci de localnici au protestat din nou față de gazele de șist

Cu mic cu mare, localnicii din Pungești s-au strâns din nou în fața gardului care împrejmuiește perimetrul de forare al companiei Chevron. Aici au fost întâmpinați de jandarmi.

„- Nu avem nimic cu dumneavoastră.

- Aveţi, cum să nu.

- Aveţi autorizaţie?

- Ne trebuie autorizaţie?

- Da, vă trebuie.

- Ce autorizaţie? Că spuneţi dumneavoastră?

- Da, nu eu spun. Legea.”

Sătenii din comună spun că se tem pentru apa lor dar şi pentru terenurile pe care le au în administrare.

„Am ieşit să protestăm, după cum ştiţi, sonda e pe cale să fie montată, oamenii au ieşit în stradă să protesteze împotriva celor de la Chevron, aşa cum o facem de cinci luni încoace,” a spus un localnic.

„Ne otrăveşte apa, păşunea, pământurile, animalele. Toate. Noi trăim din agricultură. - Şi cât veţi sta în stradă? - Până când vor pleca americanii de aici de la noi, cu tot cu Chevron, cu tot cu utilaje cu tot,” a spus un protestatar.

„Ne afectează apa, mediul. - Cine v-a spus? - Cine să zică!? Credem şi noi că ne afectează. Ce să ne mai zică? Din informaţii de pe internet şi de peste tot. - Și astăzi ce o să faceţi? - Am venit şi noi aicea,” este de părere un localnic. 

Locuitorii din Pungeşti spun că vor protesta până în clipa în care compania Chevron va pleca din localitate. Pentru preîntâmpinarea conflictelor, încă de anul trecut, în zonă au fost masate importante forţe de ordine.