Copii tratați în saloane cu paturi ruginite și geamuri care stau să cadă

Data publicării:
spital de copii 1

Etajul 6 al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a ajuns etajul groazei. Pereţii sunt crăpaţi, uşile scârţâie, iar mobila este veche de la inaugurarea spitalului. În aceste condiții stau mai bine de 30 de copii diagnosticaţi cu diabet sau boli de nutriţie, împreună cu mamele lor. 

„Am stat la etajul 6 de dimineaţă. Am stat pe hol. Nu s-a dat un salon unde să se poată odihni copilul. Mobila cum este ...veche, nu e nouă. Unde am fost eu nu e nouă. În rest... jalnic. Nu pot să vă descriu în cuvinte,” povestește o mamă.

Conducerea spitalului spune că au existat alte priorități, având în vedere că este cea mai mare unitate medicală cu specific pediatric, motiv pentru care s-a investit în secțiile unde ajung cele mai grave cazuri.

„Etajul 6 nu a fost prins până acum în planul de reabilitare care a cuprins multe din sectoarele spitalului. Prioritare au fost secţiile de terapie intensivă şi de ATI. În cursul anului viitor vor începe şi investiţiile majore făcute de Consiliul Judeţean care vor include şi cele de la etajul şase,” a explicat Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria”.

An de an, aproape 60.000 de copii sunt trataţi în secţiile spitalului. Din luna ianuarie 2014, spitalul de copii va beneficia de o investiţie majoră. Peste 12 milioane de euro vor fi cheltuiţi pentru reamenajarea întregului spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri