Criterii de admitere modificate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași 

Data publicării:
universitatea cuza iarna

La viitoarea sesiune de admitere, toate cele 15 facultăţi de la Universitatea Al I Cuza vor face selecția pe baza notelor obţinute la Bacalaureat, fără sa mai ia in calcul anii de liceu

„Prin ordinul de ministru privind admiterea ciclului întâi de studiu universitar, respectiv în programele de licenţă, nu s-a mai permis luarea în considerare a notelor obţinute pe parcursul anilor de studii sau la disciplinele relevante pentru domenii de studii,” a explicat Vasile Işan, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

În funcție de domeniile de studii, la media de bacalaureat se vor adăuga și notele obținute de candidați la testele de admitere.

„La Facultatea de Drept, testul scris la limba română constituie 50 la sută din media examenului de admitere,” a adăugat rectorul Vasile Ișan.

În rândul viitorilor candidaţi la facultate, când vine vorba de importanţa rezultatelor de la bacalaureat părerile sunt împărţite.

„Consider că bacalaureatul reflectă într-u mod corect activitatea unui elev şi pregătirea sa. Avem sisteme de securitate foarte bune, în opinia mea. Acele camere de filmat. Nu este un examen uşor,” este de părere un elev.

Sunt însă și elevi care consideră că evaluarea unui elev printr-un singur examen nu indică adevărata lui nivel de pregătire: „Mereu când pui foarte mare importanţă unui singur examen care se dă o singură dată într-o singură zi nu este tocami cea mai bună metodă de evaluare la elev.” 

Din totalul de 8100 de locuri puse la dispoziţie de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, 3600 sunt la buget. Cifrele aşteaptă aprobare de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri