IAȘI. Elitele de la rezidenţiat

Data publicării:
elitele 20de 20la 20rezidentiat-35488

Adina Blejuşcă, Ovidiu Mitu şi Cristian Pristavu sunt elitele de la rezidenţiat. Au obţinut peste 900 de puncte din cele 950 şi astfel simt că le-a fost răsplătită munca din cei şase ani de studiu.Nu acelasi lucru pot spune si despre salariul care ii asteapta in spitale

''Soţia mea e rezident de anul întâi şi a început cu un salariu minunat de 878 de lei. Vorbind cu taximetristul care m-a adus aici şi spunându-mi că el câştigă dublu faţă de mine având aceeaşi vârstă, da, dezamăgit'', spune Cristian Pristavu, rezident.

Fiu de medici, dezamăgit de sistemul sanitar

Dezamăgit de cum sunt văzuţi şi trataţi medicii de societate este şi Ovidiu Mitu, fiu de doctori, notat la rezidenţiat cu 916 puncte.

''Din păcate, la noi sistemul sanitar este subfinanţat. Din păcate, la noi doctorii şi rezidenţii nu câştigă cum câştigă cei din afară şi nu sunt remuneraţi aşa cum merită şi pe măsura muncii pe care o depun. Din păcate, acesta este sistzemul medical la noi'', spune Ovidiu Mitu, rezident.

Chiar şi aşa, viitorii medici nu vor să părăsească România. Adina a obţinut 938 de puncte şi visează să obţină un post de anestezie şi terapie intensivă în Iaşi.

''Vreau să fiu un exemplu, să ajutăm ţara să meargă mai departe, să nu plecăm chiar toţi'' (Adina Blejuşcă, rezident)

''În privinţa banilor ştiu că este dificil, de asta marea majoritate pleacă din ţară şi-şi caut un viitor mai bun. Eu aş prefera să rămân aici şi să văd ce se poate face, pentru nepoţii mei şi pentru alţii. Să fiu un exemplu, să ajutăm ţara să meargă mai departe, să nu plecăm toţi chiar'', spune Adina Blejuşcă, rezident.

La examenul de rezidenţiat desfăşurat la Iaşi la sfârşitul săptămânii trecute au fost aproape o mie candidaţi, iar cea mai mare concurenta a fost la medicina dentara si farmacie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri