Iașiul se pregătește pentru cea mai aglomerată săptămână din an

Data publicării:
mitropolia

Sărbătoarea Sfintei Parascheva tansformă Iaşiul în capitala spirituală a României. Anul acesta sunt așteptați peste 300 de mii de pelerini. Cei mai mulţi dintre pelerini vor veni la Iaşi cu trenul, iar din gară până la Mitropolie, cei care aleg să meargă pe jos, vor parcurge aproape doi kilometri.

Pentru autocare, este loc special de parcare la câţiva kilometri de Catedrala Mitropolitană.

Șoferii trebuie să circule cu răbdare și atenție sporită. Cei care vor veni cu maşina personală vor avea de înfruntat traficul infernal. Pentru că se lucrează încă la intersecţia din Fundaţie, şoferii vor trebui să aleagă rute ocolitoare pentru a evita cozile de maşini. În plus, reprezentanții Primăriei fac apel la ieșeni ca, timp de o săptămână, aceștia să folosească mai mult mijloacele de transport în comun. 

Anul acesta, din cauza lucrărilor din curtea Catedralei Mitropolitane, slujba de pe 14 octombrie va avea loc pe pietonalul de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. La Iași vor fi aduse și moaștele Sfântului Simeon. „În jurul orei 6:30 vom face acatistul Sfintei Parascheva în catedrală şi apoi, în procesiune cu moaştele Sfintei Parascheva, cu capul Sfântului Simeon de pe Muntele Minunat şi Icoana Prodromiţa, vom înconjura catedrala,” a spus Dosoftei Şcheiul, mare eclesiarh la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Cu o săptămână înainte de sărbătoare, toate locurile de cazare din hoteluri sunt deja ocupate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri