Liderul BNS, Dumitru Costin, crede că Iașiul pierde enorm pentru că nu utilizează eficient inteligența tinerilor săi 

Data publicării:
dumitru costin 1

Privatizarea și restructurarea unor mari companii de stat și private vor atrage noi disponibilizări în perioada următoare, a declarat la „Recrutat în Iaşi" Dumitru Costin, preşedintele BNS: ”Discutăm de câteva mii de locuri de muncă ce vor fi pierdute în perioada următoare.” 

Cele mai multe disponibilizări se vor face în domeniul energiei şi al industriei productive, dar și în domeniul serviciilor. Numai de la Poștă vor pleca în perioad următoare peste 2.600 de persoane. Concedierile vor proveni atât din sistemul de stat, cât şi din cel privat.

Regiunea de nord-est a țării rămâne una dintre regiunile cu cea mai ridicată rată a șomajului. Preşedintele BNS crede că Iaşul are un mare avantaj, care nu este folosit suficient pentru atragerea investiţiilor şi pentru reducerea şomajului: ”Aveţi zonă cu mare potenţial economic. Iar la Iaşi încă nu aţi folosit aşa cum trebuie resursa umană pe care o aveţi aici. Inteligenţa pe care o aveţi aici este subutilizată.”

Liderul sindical a anunțat că începând cu data de 1 ianuarie 2014, România va beneficia din partea Uniunii Europene de alocări în valoare de 400 milioane de euro, destinate creării de noi locuri de muncă şi în generării de servicii de asistenţă şi sprijin pentru tineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri