Sari la conținut

Proiecte de reabilitare de peste 100 de milioane de lei, la Iaşi

Municipalitatea va investi 20 de milioane pentru reabilitarea a 93 de parcuri de joacă din oraș. Lucrările ar urma să aibă loc anul viitor. Proiectul a fost dezbătut intens în ședința de Consiliu Local.

"Aceste spații de joacă au mai fost modernizate o dată. Aș dori să știu în ce constă modernizarea lor acum, pentru că ele, atunci, în 2011-2012, au fost aduse la standarde," a spus Constantin Axinia, consilier local. 

Un alt proiect votat de către consilieri se referă la refacerea a 17 străzi din zona Bucium și reabilitarea unor artere de circulație din cartierele Valea Adâncă, Păcureț și Țicău. Iar pe lângă această investiție, consilierii au decis să sprijine conducerea Ateneului Tătărași în vederea achiziționării de sisteme de alarmare în caz de incendiu având în vedere activitatea a fost suspendată deoarece nu există autorizație ISU.

"Din fondul de rezervă să le mai dăm o sumă de bani pentru a se poate pune într-un nivel de siguranță impus prin lege," a spus Mihai Chirica, primar interimar al municipiului Iași.

77 de mii de lei vor ajunge în conturile Ateneului, pentru ca administratorii să poată obține aviz de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.