Simularea bacalaureatului, boicotată la Vaslui

Data publicării:
Simulare Bac 3 10.12.13

Profesorii de la șase din cele șapte licee din Vaslui au anunțat liderii de sindicat că refuză să mai intre la examene deoarece se simt obosiți, se tem pentru sănătatea lor, având în vedere numărul mare de ore peste program și, în plus, nu sunt nici remunerați.

„În urma consultării cu membrii de sindicat, ei ne-au sesizat încă de săptămâna trecută, adică după terminarea simulării la testarea naţională, că sunt foarte obosiţi, volumul de muncă a fost unul extraordinar de solicitant, ajungând de multe ori undeva în jurul orei 21-22 acasă,” a explicat Sorin Ţiplea, lider de sindicat.

„Prin acest boicot, noi vrem să atragem atenţia guvernanţilor că ne-am săturat să fim umiliţi, dorim să fim respectaţi, iar munca suplimentară să fie plătită corespunzător,” spune Ciprian Donosă, profesor de religie.

Mai puţin îngrijoraţi de forma de protest al cadrelor didactice par să fie directorii de şcoli şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vaslui.

„Cel puţin pentru ziua de luni, pentru proba de limba şi literatura română, sunt asistenţi pentru fiecare sală de clasă şi, la fel, profesori evaluatori. Dacă o să fie colegi care nu or să vină la evaluare chiar dacă au semnat, atunci o să asigurăm profesori evaluatori şi din şcolile gimnaziale din municipiul Vaslui,” a declarat Remus Bălan, inspector şcolar adjunct la ISJ Vaslui.

„O problemă ar putea fi cumva la corectură, dar noi o să întrebăm fiecare profesor dacă vrea să corecteze. Dacă nu, nu-i nicio problemă, o să avem profesori din alte licee sau din alte şcoli,” a completat Aurel Dumitru, directorul Liceului Ştefan Procopiu.

Elevii din cele şapte licee din Vaslui spun că vor să participe la simularea de examen pentru a-şi verifica nivelul cunoştințelor.

Sindicaliştii spun că este foarte probabil ca luni, în sălile de examen să intre profesori de la şcolile gimnaziale pentru a supraveghea examenul de bacalaureat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri