Soluţie pentru oamenii străzii. Adăpostul din Iaşi va fi deschis permanent

Data publicării:
PICIOARE HOMELESS

În evidenţele autorităţilor din Iaşi figurează peste o sută de persoane care trăiesc pe străzi. Unii nu au locuinţă şi nici posibilităţi de trai, alţii sunt renegaţi de către familii. Iar temperaturile sub zero grade înregistrate în ultimele zile sunt greu de înfruntat pentru aceştia.

"Vara e bine, găsesc de muncă, muncesc ca să pot trăi, dar iarna e foarte greu. Dorm pe sub tarabe prin piaţă, pe la 2 Băieţi, dorm prin scara blocului," povesteşte un bărbat aflat într-o astfel de situaţie.

Răpuşi de frig, oamenii merg de cele mai multe ori să ceară ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sf. Spiridon.

Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi: "Patru astfel de pacienţi au ajuns în cursul ultimei gărzi, toţi cu vârste peste 50 de ani, toţi fără locuinţă, este vorba despre 3 bărbaţi şi o femeie."

Pentru a soluţiona situaţia, medicii au avut o întâlnire săptămâna aceasta cu autorităţile locale şi au decis că cea mai bună soluţie pentru a preveni aglomerarea spitalelor cu astfel de cazuri este ca adăpostul C. A. Rosetti să fie deschis şi pe timpul zilei.

"Noi încercăm, în această perioadă, prin centrele de tranzit cu o capacitate de 100-120 de locuri să oferim servicii tuturor celor care în aceste momente trăiesc astfel de clipe dificile," a explicat Daniel Ciobotaru, director adjunct la Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi.

La centrul social, persoanele aflate în dificultate primesc o masă caldă, ceai şi haine de schimb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri