Sari la conținut
News Alert

Stare de alertă la Dancu. Forțe de ordine au patrulat pe străzi, de teama unor ciocniri între localnici

Situația din Dancu a devenit tensionată în urmă cu două luni, când un individ de etnie romă s-a întors acasă, după ce a ispășit 13 ani de închisoare pentru omor. Lucrurile au degenerat la sfârșitul săptămânii trecute când bărbatul a atacat o femeie și a sărit apoi la bătaie la vecinii care au intervenit în apărarea acesteia. De aici s-a iscat un adevărat război, iar zeci de săteni din Dancu au ieșit în stradă și cer ca familia bărbatului să plece din localitate.

"Nu se mai poate conviețui cu aceștia aici, domnule. Că fac nenorociri. Ei dacă au omorât un om de acum ne iau așa pe fiecare. Nu putem trece pe strada asta. Se iau de fete de copii, fac violuri, taie, fură de pe la oameni," spune un localnic. 

"Ei sunt oameni cu pușcărie la nivel de omor și încă sunt în libertate. Pe orice cale caută să traiască numai din furturi din locuințele oamenilor," se teme un locuitor din zonă. 

Bărbatul și rudele lui amenință însă că nu vor ceda în fața presiunilor făcute de localnici. "Așteptăm să vedem ce face legea. La un moment dat dacă nu face legea dreptate pentru noi, eu sunt învățat cu pușcăria..." a spus Costel Amariei. 

Pentru ca taberele să nu intre în conflict, jandarmii și polițiștii, au luat deja primele măsuri. "Au fost întocmite trei dosare penale pentru lovire și două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. De precizat că persoanele implicate în respectivul conflict se cunoșteau și sunt vecini," a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt la IPJ Iași.

Forțele de ordine vor patrula pe străzi până la calmarea situației.