Sute de locuri bugetate au rămas neocupate în universitățile din Iași

Data publicării:
Universitati 3

Universitatea Al. I.Cuza din Iași a pus anul acesta la dispoziția celor interesați să se înscrie la una din cele 15 facultăți ale sale peste 3.400 de locuri la buget. După prima sesiune de admitere au mai rămas 215 locuri libere, finanțate de stat.

Dacă la facultăți precum Drept, Educație Fizică, Informatică sau Psihologie concurența a fost mare anul acesta și s-au ocupat toate locurile, la alte specializări zeci de absolvenți își mai pot încerca norocul în toamnă. La Facultatea de Fizică mai sunt 65 de locuri libere la buget, 57 de locuri la Facultatea de Chimie şi 27 la Facultatea de Matematică.

Ca în fiecare an, facultatea cea mai puțin atractivă este cea de Fizică, acolo unde nici măcar jumătate dintre locurile bugetate nu au fost ocupate după prima sesiune de admitere. Ar mai fi nevoie, în toamnă, de 64 de studenți. 

Și la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi au rămas, după sesiunea de admitere din iulie, 233 de locuri libere bugetate, din cele 2.900 puse la dispoziție.

Domeniile cel mai puţin atractive au fost Textile și Pielărie și Construcții, acolo unde au rămas câte 91 de locuri libere. Și la Specializarea Știința și Ingineria Materialelor, 45 de absolvenți mai pot ocupa în toamnă un loc fără taxă.

Cea de-a doua sesiune de admitere pentru cei care nu au reușit să obțină un loc în  învățământul superior începe din nouă septembrie.

CITEȘTE ȘI: 

S-au afișat mediile de admitere la UMF Iași. Ultima medie la buget este 9,09

Rezultate excepționale la admitere la Medicină ca urmare a meditațiilor gratuite

S-au afişat rezultatele admiterii la Agronomie - ultima medie: 7,80 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri