UMF a investit 80.000 de euro în două săli de curs aflate în Spitalul pentru Copii 

Data publicării:
amfiteatre renovate

Un amfiteatru de 84 de locuri şi un altul de 140 de locuri de la Spitalul de Copii Sfânta Maria au fost modernizate. Vorbim despre mobilier nou, sisteme video sau audio de care vor beneficia studenţii. Elemente care ţin de normalitate, însă, a precizat conducerea universităţii.

„Şi este şi normal ca în România standardele de calitate, atât în învăţământ, cât şi în sănătate să fie respectate. Deci, ceea ce a făcut aici universitatea nu este ceva deosebit,” a spus Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iași. 

80 000 de euro a investit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, şi alți 20 000 de lei au venit din partea spitalului.

„Evident că nu puteam suporta din bugetul nostru această sumă, dar lucrarea era absolut necesară, pentru că amfiteatrele nu fuseseră igienizate şi refăcute de zeci de ani,” a declarat Radu Terinte, managerul Spitalului "Sfânta Maria" Iaşi.

Pe lângă acest proiect, Consiliul Judeţean din Iaşi are în vedere renovarea completă a spitalului. „Spitalul de copii Sfânta Maria a avut alocaţi şase milioane de lei anul acesta pentru proiectarea şi începerea licitaţiei de execuţie. Din nefericire, avem contestaţii vom vedea care este răspunsul acolo şi vom trece la semnarea contractului şi la livrarea proiectului,” a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În total, Spitalul pentru copii va primi pentru reabilitare 12 milioane de euro şi alte opt milioane vor merge la Spitalul de Neurochirurgie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri