Sari la conținut

Universitatea de Agronomie, în topul înscrierilor. Peste opt sute de tineri şi-au depus dosarele la USAMV

În cele trei zile de când au început înscrierile la Universitatea de Agronomie, tinerii au venit şi de la sute de kilometri distanţă pentru a-şi depune dosarul la una din cele patru facultăţi. Cele mai căutate sunt Agricultura şi Medicina Veterinară unde deja sunt şi câte doi candidaţi pe loc. Tinerii spun că şansele de a avea de muncă după absolvire sunt mari. Mulţi vor să-şi deschidă propriile afaceri în domeniu.

"Presupun că o să fie un domeniu care o să se dezvolte în România. Odată cu accesarea fondurilor europene agricultura se va rezolva şi cred că este un domeniu de viitor pentru orice student."

"Familia chiar are afaceri în agricultură şi vreau să continui afacerea tatălui. Asta e baza economiei române cred."

"Vreau să mă angajez într-o fermă sau ceva ca medic veterinar. Am auzit că sunt foarte mulţi candidaţi la medicină veterinară. - Te sperie lucrul acesta? - Da, într-un fel pentru că au fost note mari la bacalaureat, a fost uşor şi tind să cred că alţii au avut medie mai mare."

"Am mai făcut voluntariat şi la o clinică medicală şi mi-a plăcut foarte mult. Acum nu ştiu dacă voi intra la buget, vom vedea."

Candidaţii au la dispoziţie peste 1.100 de locuri, dintre care 680 sunt la buget.

"La noi există o strategie foarte bine pusă la punct astfel încât nu avem un număr foarte mare de lcouri la taxă, ci majoritatea sunt locuri la buget," a spus Ioan Ţenu, prorector la USAMV Iaşi.

Înscrierile se finalizează pe 24 iulie.