Sari la conținut
News Alert

1 mai după moda vestică. Serviciile spa și wellness sunt la mare căutare

Kristina Borbely are 39 de ani și este femeie de afaceri. Pentru a scăpa de stress și de rutină, și-a dedicat ziua de 1 mai sportului și ritualurilor de înfrumusețare corporală. A încercat vinoterapie, un masaj calmant pe bază de ulei organic de struguri care ajuta la întinerirea pielii. Apoi a savurat un pahar de vin în camera de relaxare cu sare de Himalaya.

"Serviciile sunt extraordinare, pot să spun că sunt la un nivel european", spune Kristina Borbely.

Zona de nord-vest a țării se află printre liderii turismului wellness. Sunt oferite tratamente, împachetări cu pudră sau uleiuri de struguri, masaj cu săculeţi aromatici, băi cu cristale de struguri, spuma de lapte sau cu elixir de merişor.

"Partea de masaje este ocupată 100% pe toată această perioadă, inclusiv duminică, iar partea de proceduri de relaxare cele cu apă au fost la fel de solicitate ca și procedurile de masaj", susţine terapeutul Luminița Labrea.

Manager al unui centru spa, Claudiu Sferle, spune că "față de lunile trecute cererea a crescut tocmai datorită apropierii sezonului cald: fiecare dorește să aibă o piele cât mai tânără și cât mai frumoasă."

Românii sunt din ce în ce mai pretențioși când vine vorba de tratamente corporale, iar centrele de wellness oferă servicii la fel ca în Occident. Un exemplu este baia in vin, măștile cu ulei de argan, împachetările cu miere și ciocolată.

"Sunt din județul Brașov, am venit să fac un tratament cu nămol. E anticelulitic, e foarte relaxant."

"Într-adevăr, este foarte plăcut să stai într-o cadă cu miere și cu lapte."

Pe lângă aceste tratamente, terapiile pentru înlăturarea stresului armonizează modul de a gândi si de a acționa. "Psihicul și fizicul sunt strâns legate; așadar, orice modalitate de relaxare și de bine pe care o aplicăm corpului nostru va avea o reflectare și în plan psihologic", recomandă psihologul Corina Lupău.

În funcţie de pachetele alese, prețurile tratamentelor diferă. Costul unui masaj începe de la 5 euro, iar o baie în nectar şi în pudra de struguri se apropie de 100 de euro.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş