Sari la conținut

200 de perechi au participat la Cupa Maramureșului la dans sportiv

Eleganță și stil, în pași de dans. Aproape 200 de perechi de copii, tineri și adulți au participat sâmbătă la concursul național de dans sportiv "Cupa Maramureșului". Aflată la a patra ediție, competiţia a transformat o sală de sport din Baia Sprie în ring de dans pentru o întreagă zi.

Sute de concurenți, cu vârste cuprinse între 4 și 45 de ani, s-au întrecut sâmbătă în grație și talent la Cupa Maramureșului.

"Aproape 200 de perechi din regiunea noastră, perechi din Oradea, Baia Mare, Cluj, Târgu Mureș. Chiar foarte multe cluburi", a observat Lorand Ilyes, organizator al Cupei Maramureșului 2016.

Printre concurenţi s-au aflat Dalia Bărbos și Sebastian Silaghi, de la clubul Prodance 2000 Baia Mare. Pentru ei acest an a fost până acum unul excelent, cu 8 medalii obținute, dintre care 4 de aur, la tot atâtea concursuri.

"Dansul pentru mine înseamnă nu doar un sport, ci o mare, mare pasiune și iubesc dansul foarte mult. Este o armonie care îmbină perseverența", spun cei doi.

Şi Diana Popa și David Gorgan, de la clubul de dans Stephany din Oradea, muncesc foarte mult pentru concursurile la care participă.

"Dansăm de 3 ani și jumătate împreună și au fost și momente grele la antrenament, dar succesul e chiar plăcut."

La finalul Cupei Maramureșului, cele mai bune perechi au fost premiate cu diplome, medalii și cupe.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa