400 de persoane acuză că au fost păcăliţi cu locuri de muncă. Administratorul firmei de recrutare a fost arestat

Data publicării:
stire teapa

UPDATE: Administratorul firmei de recrutare care a organizat plecarea celor 400 de persoane a fost arestat pentru 29 de zile. El este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit chestorului Liviu Popa, o faptă de o asemenea amploare în ceea ce priveşte înşelăciunea cu locuri de muncă este o premieră în judeţul Bihor. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 50 de mii de euro.

Cei 400 de oameni s-au aflat, sâmbătă, de la ora 19:00, într-o parcare din cartierul Episcopia din Oradea. Ei au plătit câte 130 de euro de persoană, bani care reprezentau plata pentru transport. Autocarele ar fi trebuit să plece la ora 20, însă niciun mijloc de transport nu a venit să-i ia. În tot acest timp, reprezentanții firmei de recrutare nu răspundeau la telefon.

"A zis că de la ora 8 pleacă de aici 400 de oameni. Ni s-a luat comision, banii de drum 130 de euro", spune unul dintre cei înşelaţi. "Am lăsat locul de muncă. Am cerut bani împrumut. Eu fac drumul Marghita-Oradea, uite am venit până aci. E țeapă", spune, cu năduf, altul.

La faţa locului a ajuns seful Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, chestorul Liviu Popa, care a încercat să-i liniştească pe oamenii din ce în ce mai revoltaţi. "Facem o plângere colectivă, în așa fel încât dumneavoastră doar să semnați. Am chemat 20 de colegi de acasă să vă ia o declarație, câteva minute durează."

În cursul zilei de sâmbătă, administratorul firmei care i-ar fi înşelat pe oameni a fost reţinut de poliţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri