5 milioane de persoane au trecut în acest an prin vămile din vest

Data publicării:
frontiera

Peste 5 milioane de persoane au trecut prin vămile din vestul ţării în primele cinci luni ale acestui an. Cel mai tranzitat punct de frontieră este cel de la Nădlac, pe unde au intrat sau au ieşit din ţară mai bine de două milioane de călători. Trafic ridicat s-a înregistrat şi în vama Borş, tranzitată de peste 1,7 milioane de persoane. Numărul turiştilor va creşte pe timpul verii, atrag atenţia şefii Poliţiei de Frontieră Oradea care au luat măsuri pentru evitarea aglomeraţiei.

În raza de competenţă a Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea se află 8 puncte rutiere de trecere a graniţei şi patru vămi feroviare. 5,3 milioane de călători au fost înregistraţi prin aceste puncte de trecere în primele cinci luni ale anului. Statisticile indică o creştere cu 8% faţă de anul trecut, când au tranzitat graniţa de vest 5 milioane de persoane.

"Punctele de trecere a frontierei Nădlac şi Borş sunt printre cele mai aglomerate din vestul României. Doar anul acesta, pe aici au trecut aproape patru milioane de oameni", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Mai precis, peste 2 milioane de persoane prin vama din judeţul Arad şi în jur de 1,7 milioane de călători au trecut prin vama Borş.

Valori impresionante de trafic s-au înregistrat şi în cazul mijloacelor de transport. Nu mai puţin de 2,3 milioane de vehicule au trecut prin cele 8 vămi rutiere.

"Dintre aceste cele mai multe au fot autoturisme peste un milion 300 de mii 56% din traficul de autovehicule. Urmează automarfare care au fost de peste 811 mii", a precizat chestorul Marin Bondar, şeful ITPF Oradea.

Pe baza statisticilor de anii trecuţi, autorităţile de frontieră se aşteaptă la o creştere a numărului călătorilor care vor tranzita la vară vămile din vest. Drept urmare, vor fi luate măsuri pentru evitarea aglomeraţiei.

"Suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor. Prin reducerea la maxim a zilelor libere şi a concediilor personalului. Avem deschise câte 49 de fluxuri pe fiecare sens pentru controlul de frontieră", a declarat şeful ITPF Oradea.

"Pentru evitarea aglomerărilor Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa comună", a completat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri. În primele 5 luni au trecut prin vămile din vest peste 800.000 de vehicule de mare tonaj. Poliţiştii susţin că timpul pentru controlul unui camion la frontiera internă durează, în medie, cinci minute.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Nu crede nici în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...