600 de turiști din Budapesta au ajuns la Oradea cu un tren de epocă

Data actualizării: Data publicării:
tren advent oradea4

Peste 600 de turiști din Budapesta au sosit la Oradea cu un tren de epocă, vechi de opt decenii. Centrul istoric și Târgul de Crăciun sunt doar două dintre obiectivele turistice pe care participanții le-au descoperit cu ajutorul unor ghizi ai Agenției de Management al Destinației Bihor. Prețul unui bilet a fost de 140 de lei.

La invitația Agenției de Management al Destinație Bihor, Advent Expressz s-a oprit duminică dimineața în gara din Oradea. Compania feroviară care a organizat excursia a introdus în acest an o rută specială între Budapesta și reședința Bihorului. Astfel peste 600 de turiști au putut descoperi frumusețea orașului de pe Crișul Repede.

"Nu am mai fost niciodată aici, îmi place foarte mult. E de o frumusețe uimitoare totul", a remarcat un turist.

„Peste 600 de turiști au ajuns la Oradea de la Budapesta cu acest tren Nosztalgia, de epocă. Ei au avut un program organizat, un tur de oraș. Au fost la cetate, au vizitat Sinagoga Sion și centrul istoric, iar o parte dintre ei a ajuns și la catedrala Romano-Catolică. Ei funcționează de 25 de ani. De 10 ani frecventează diferite târguri de Crăciun, din Europa Centrală. Este prentru prima dată când ajung la Oradea", a declarat Norbert Banto, directorul Agenției de Management al Destinației Bihor.

Turiștii s-au plimbat prin centrul orașului și au vizitat târgul de Crăciun, unde au încercat preparate tradiționale și un pahar cu vin fier.

tren advent Oradea
tren advent Oradea

"Oradea este superbă, târgul de Crăciun arată foarte bine, oferta este mulțumitoare așa că suntem foarte fericiți că suntem aici."

"E tot mai frumos orașul, pietonala văd că începe să fie frumoasă, pentru că se renovează clădirile. Piața centrală e puțin austeră, pentru că nu prea mai e vegetație."

"Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este atmosfera orașului, clădirile, cu stilul și holurile lor. Am fost în vizită la târgul de Crăciun, unde nu am putut rata cozonacul secuiesc și vinul fiert."

După o plimbare de cinci ore turiștii s-au întors în gară, unde îi aștepta trenul de epocă. Prețul unui bilet din Budapesta până în Oradea cu trenul de epocă Advent Expressz a fost 140 de lei.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri