Sari la conținut

Aglomeraţie la munte | Cu clasa pe pârtie, de Mica Unire

A fost forfotă pe pârtiile din vestul ţării. Lumea a profitat de ziua liberă, din 24 ianuarie, şi de căderile masive de zăpadă din ultimele zile. De munte s-au bucurat şi copiii. La Cavnic, în Maramureş, mai mulţi elevi din Sălaj şi Satu Mare a venit cu clasa pe pârtiile din zonă. Bucuria a fost maximă când au coborât din maşini şi au văzut că stratul de omăt măsoară aproape un metru.

„- Suntem liberi și am venit să ne distrăm.
- Cu toată clasa?
- Da. Ne dăm cu tubi și cu schiurile.
- E mai bine la zăpadă decât în bancă la școală?
- Da, e mult mai bine”, spune o elevă din judeţul Sălaj.

„Ne distrăm, e chiar distracție, e fain. Acum, pe final de semestru, chiar e ok și aveam și noi nevoie după teze, teste. E chiar relaxant”, completează o colegă.

Însoțiți de profesori, zeci de elevi de la Școala Gimnazială Silvania din Șimleul Silvaniei au petrecut o altfel de zi pe pârtie.

„În fiecare an, de când s-a dat liber data de 24, vin aici, la această pârtie. Suntem de la Șimleul Silvaniei, sunt cu un grup de 50 de copii, se distrează foarte bine. Ar fi foarte bine dacă s-ar putea să fie câte o zi din asta în cursul săptămânii, să nu încurce programul la școală”, consideră Marius Oniga, profesor de educație fizică.

Tot la Cavnic au ajuns și mai mulți elevi din județul Satu Mare.

„- Cum e la zăpada?
- Foarte bine”, recunoaşte o elevă.

„Elevii de la școli, împreună cu profesorii lor, au profitat de această zi liberă și au venit să se distreze pe zăpadă. Vin tot mai mulți din județele învecinate și încercăm să îi susținem, să îi ajutăm. Le facem și reduceri, dacă e cazul”, spune Cristi Costin, administratorul unei pârtii din Cavnic.

La Cavnic stratul de zăpadă pe pârtii măsoară în aceste zile aproape un metru.

Reporteri: Izabela Jurasko, Claudiu Mihuţ
Operatori: Kristian Kosa, Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş