Ambulanță aflată în misiune, implicată într-un accident provocat de un pieton băut

Data publicării:
accident ambulanta alesd 081218 (4)

O ambulanță a fost implicată, sâmbătă seara, într-un accident rutier produs pe DN1, la ieșirea din localitatea bihoreană Aleșd spre Oradea. Autospeciala se îndrepta spre un caz medical și a lovit din spate un autoturism care frânase încercând să evite un pieton băut care circula pe marginea drumului.

accident ambulanta alesd 081218 (4)
accident ambulanta alesd 081218 (4)

foto: alesdonline.ro

Potrivit martorilor, ambulanța avea semnalele sonore și vizuale în funcțiune în momentul producerii accidentului.

„Este vorba despre o autospecială cu medic, aparținând stației Aleșd, care mergea la un caz. Din câte am înțeles, mașina care circula în față a încercat să evite un pieton și s-au ciocnit. La caz a fost direcționat un alt echipaj”, a declarat managerul Serviciului Județean de Ambulanță, doctorul Liciniu Venter, citat de alesdonline.ro.

În fața ambulanței se afla un autoturism Ford al cărui șofer a încercat să ocolească o persoană care circula pe marginea șoselei fără să aibă o vestă reflectorizantă ori o lanternă prin care să-și semnalizeze prezența. La un moment dat, conducătorul auto a frânat și a fost izbit din spate de autospeciala Serviciului de Ambulanță.

„În urma testării cu aparatul etilotest a persoanei care se deplasa pe carosabil, polițiștii au constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 1,06 mg/ l alcool pur în aerul aerul expirat”, a precizat agentul Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

La locul accidentului au intervenit de urgență un echipaj de descarcerare și unul al SMURD din cadrul statiei de pompieri din Aleșd. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, accidentul soldându-se doar cu pagube materiale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Bihor, pietonul care a cauzat accidentul va fi amendat, a relatat alesdonline.ro.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri