Sari la conținut

Aparate GPS pentru jandarmii montani

Ca să introducă toate traseele şi punctele importante din zona montană, jandarmii sunt nevoiţi să bată la pas toate traseele turistice şi să introducă manual coordonatele în aparat. Potrivit prim-adjunctului şefului Jandarmeriei Bihor, colonelul Petru Lung, îm primăvară va fi organizată o întâlnire cu jandarmii din Cluj şi Alba şi va fi organizat un exerciţiu comun de salvare.

Anununţul referitor la sistemul GPS a fost făcut cu ocazia prezentării bilanţului pe 2014 a Jandarmeriei Bihor. 

Peste 1600 de misiuni de asigurare a ordinii publice au fost executate pe parcursul anului trecut de jandarmii bihoreni. Numărul acestora s-a triplat față de 2013, situație explicabilă prin faptul că anul trecut s-au desfășurat atât alegerile pentru Parlamentul European, cât și scrutinul prezidențial. Astfel, mai bine de 1100 de acțiuni au avut loc în timpul campaniilor electorale și în zilele de votare.

Jandarmii bihoreni au participat la 19 acțiuni de protecție antiteroristă și au asigurat ordinea publică în timpul a 18 manifestări de protest.

Alături de echipaje ale Poliției, subofițerii Jandarmeriei au îndeplinit peste 3600 de misiuni. Alte 558 de acțiuni au fost realizate în stațiunile Stâna de Vale și Padiș, în zona unor școli, a unor piețe sau târguri. În 2014, jandarmii din Bihor au asigurat paza a 26 de obiective și au însoțit 811 transporturi.

În ceea ce priveşte parcul auto al Jandarmeriei bihorene, acesta este la nivelul a doar 21% din necesar.

Redactor: Adrian Laboș