Sari la conținut

Atac la robinetul cu bani publici. DNA a început urmărirea penală împotriva unei firme de casă a CJ Satu Mare

Mircea Govor a intrat în atenţia procurorilor DNA în 2015, când a fost audiat şi chiar arestat pentru mai multe fapte de corupţie. Una dintre acuzaţiile pe care anchetatorii le-a adus liderului PSD Satu Mare a fost că a recurs la şantaj pentru a favoriza firma Tehnic Asist Botoşani, administrată de omul de afaceri Mirel Vlas.

"Govor Mircea Vasile, folosindu-se de influenţa pe care o avea la o publicaţie locală, ar fi ameninţat un avocat din Baroul Satu Mare că vor apărea mai multe articole compromiţătoare. În continuare, Mircea Govor i-ar fi precizat avocatului că acest lucru nu se va întâmpla dacă va favoriza societatea suspectului Mirel Vlas să câştige mai multe licitaţii publice în derulare în acel moment", a declarat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.

Tehnic Asist a încheiat, de altfel, 12 contracte cu Consiliul Judeţean Satu Mare, în valoare totală de peste 100 de milioane de lei, în urma unor licitaţii desfăşurate între 2007 şi 2015. Cel mai importat este cel de modernizare a 18 loturi de drumuri judeţene. 

- Modernizarea unor drumuri judeţene pe raza judeţului Satu Mare
Valoare: 52.806.528 lei

- Modernizare drum de ocolire zona de sud DJ194
Valoare: 22.881.107 lei

- Restabilirea conexiunii rutiere dintre Sanislău şi Ömboly
Valoare: 5.659.419 euro

- Lucrări de realizare a unei piste transfrontaliere
Valoare: 7 milioane de lei

- Întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene 2014-2018
Valoare: 27.606.796 lei

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare consideră că acuzaţiile procurorilor DNA nu afectează imaginea instituţiei.

"Nu am citit nicăieri acolo de activităţi pe care domnul preşedinte le-a avut la Consiliul Judeţean", explică Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

"Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii firmei de construcţii, dar la sediul acesteia interfonul nu funcţionează, iar uşa este închisă", a observat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Administratorul Tehnic Asist este urmărit penal de DNA în cazul Mircea Govor alături de senatorul Valer Marian şi de prefectul Eugeniu Avram. Chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a fost chemat în calitate de martor la Oradea în dosarul Govor. Instituţia pe care o conduce se pregăteşte acum de cea mai mare licitaţie din istorie: aproape 100 de milioane de euro, pe următorii patru ani, pentru întreţinerea drumurilor din judeţul Satu Mare.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă